logo FC Depot
Advertisement
Home arrow Historiek
Hoofdmenu
Home
Uitslagen
Rangschikkingen
Wedstrijdverslagen
Statistieken
Kalender
Terreinen
Bestuur
Historiek
Lokaal
Fotoalbums

De historiek
November 1971In het café "Wiels Depot" in de wijk "Het Rad" te Anderlecht, wordt tusssen pot en pint door enkele vrienden besloten een voetbalploeg op te starten. De eerste drie jaar worden enkel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.
1974Met spelers afkomstig uit Anderlecht en omliggende gemeenten wordt besloten om aan te sluiten bij de Brusselse Federatie "A.B.S.S.A.". De thuiswedstrijden worden gespeeld op het terrein "Vogelenzang" te Anderlecht.
1975Door omstandigheden wordt besloten om van lokaal te veranderen en verhuist F.C. Depot naar café "Boer van Brussel" nog altijd in de wijk "Het Rad".
1977Aangezien het reglement van A.B.S.S.A. niet toelaat spelers op te stellen die eveneens actief zijn in provinciale reeksen van de Belgische Voetbalbond, wordt besloten over te stappen naar het verbond A.V.V.V. De seizoenen 1977/78 en 1978/79 worden bekroond met de beker van Sportiviteit.
1980F.C. Depot speelt voor de eerste maal kampioen in afdeling 3D.
1984Na een ramp seizoen zakken wij terug naar derde afdeling. Dat jaar wordt ons, na lang aandringen, door de gemeente een nieuw plein toegewezen aan de Lenniksebaan, rechtover ons lokaal. Na het seizoen 1984/85 ontvangen wij voor de derde maal de beker van Sportiviteit.
1986F.C. Depot viert zijn 15 jaar bestaan en trekt er met de ganse groep op uit voor een weekend in "Hengelhoef".
1989Ons terrein verkeerd in zo een erbarmelijke staat dat besloten wordt uit te wijken naar "Stroppen" in Halle. De spelerskern wordt verrijkt met een speler-trainer die het klappen van de zweep geleerd heeft op een veel hoger niveau. Vanaf nu wordt het sportieve veel professioneler aangepakt.
1991Dit betekent 20 jaar bestaan en wordt gevierd met een uitstap naar Duitsland. Tevens wordt F.C. Depot vice-kampioen in afdeling 3C en stijgt het voor de tweede maal in zijn bestaan naar 2de afdeling. Aangezien het merendeel van de leden afkomstig is van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en omliggende, wordt besloten om Anderlecht te verlaten en ons lokaal te huisvesten in het "Ontmoetingscentrum Merselborre" te Vlezenbeek.
1996F.C. Depot sleept voor de tweede maal een kampioenstitel in de wacht en promoveert naar 1ste afdeling. Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de club wordt een accademische zitting gehouden, opgeluisterd door leden van het hoofdbestuur van A.V.V.V. en de Schepen van Sport van de gemeente. De dag wordt afgesloten met een dansavond. Later worden wij ontvangen op het gemeentehuis.
1998Vanaf nu spelen wij onze thuiswedstrijden op het hoofdterrein van S.K. Vlezenbeek.
2001Ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan wordt de bekerfinale van het verbond toegewezen aan F.C. Depot.
2002Het seizoen 2001/2002 wordt afgesloten met de titel in eerste afdeling. Daarna wordt ook nog de Supercup binnengehaald.
 
Belangrijk nieuws
 
Je bent bezoeker

sinds 07-08-2006

 
 
Design: Anja & Thierry Debaene
© 2021 FC Depot